Steun Mohamedou. Deel #LEGESTOEL - NiteNITE
Sluit
Sluit

Steun Mohamedou. Deel #LEGESTOEL

Misschien heb je het wel gezien in de media de afgelopen dagen. De werkvergunning voor Mohamedou Ould Slahi, de schrijver van de voorstelling FREEDOM van Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag, wordt tegengehouden door de IND.

Mohamedou heeft 14 jaar lang onterecht vastgezeten in Guantanamo Bay en is daar vreselijk gemarteld. Hij is volledig onschuldig verklaard, naar langdurig onderzoek. Maar het tragische is: hij kan nog steeds niet vrij reizen. Hij is nog steeds niet vrij!

Of zoals Het Parool schrijft:

“Ondanks alle ruchtbaarheid die werd gegeven aan Slahi’s onschuld weigert de IND al maanden – zonder opgaaf van redenen – om de Mauritaniër toe te laten tot Nederland. Zijn optreden op de openingsavond van het Vrijdenkersfestival, vrijdagavond in De Balie, staat daardoor op losse schroeven. Bij het Groninger dansgezelschap Club Guy & Roni – waar Slahi een jaar in dienst is als writer in residence – moest hij eerder al de première missen van Freedom, een beklemmende dansvoorstelling die Slahi’s lijdensweg naar een hoger plan tilt. Hij heeft de voorstelling nog altijd niet gezien.”

DEEL #LEGESTOEL

NL kort
Na 14 jaar onterecht vastgezeten te hebben in Guantanamo Bay is Mohamedou Ould Slahi, schrijver van Club Guy & Roni’s Freedom, nog altijd niet vrij. Het zou Nederland sieren daar eindelijk een einde aan te maken en die kans hebben ze nu. Geef Mohamedou zijn werkvisum! #legestoel

 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.