Mart van Berckel - NiteNITE
Sluit
Sluit

Mart van Berckel

Regisseur

hij/hem

Mart van Berckel studeerde piano, muziektheater en regie aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Arnhem) en de Zürcher Hochschule der Künste (Zürich). Zijn afstudeervoorstelling ‘PLAY MAIDS’ won in 2016 de publieksprijs op festival Körber Studio Junge Regie in Hamburg. De afgelopen jaren regisseerde hij voorstellingen bij o.a. De Nieuwe Oost, KASKO, Theater Sonnevanck, Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni. Bij De Nationale Opera werkte hij als regieassistent samen met Lotte de Beer en Robert Wilson.

Het werk van Mart is visueel, poëtisch en onbegrensd fantasierijk. Hij graaft dwars door de canon van beeldende kunst, film, klassieke muziek en literatuur en zet inspiratiebronnen op eigenzinnige en associatieve wijze naar zijn hand in theatrale collages. Mart gaat daarbij te werk als een componist en beeldend kunstenaar: met grote precisie, oog voor detail en muzikaliteit stemt hij beeld, geluid, tekst, licht en beweging op elkaar af. Zo ontwikkelen zijn voorstellingen zich tot zintuigelijke theatertrips, die aan de ratio voorbijgaan en rechtstreeks in de onderbuik raken. 
 
Mart regisseert in een breed scala van genres en disciplines: van beeldend theater tot opera, jeugdmuziektheater, en dansperformance. Vanaf 2021 is hij als vaste maker verbonden aan NITE in Groningen. In seizoen 2022-2023 regisseerdehij bij NITE en De Nationale Opera, en maakte hij zijn debuut in Duitsland bij de Staatsoper Hamburg. 

Zijn geschiedenis met NITE is zeker niet beperkt. Eerder maakte hij (in samenwerking met Angela Herenda) Seven Last Songs, All that Follows, De Paradehit, Carry/Jump/Catch en My First Tragedy: Iphigeneia. Nu in seizoen ‘24-’25 is het tijd voor Ocean Breeze; een middenzaalvoorstelling die door het hele land gaat touren. 

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.